Anul 2000

Adrian Damsescu

ANUL 2000 SI ERA VARSATORULUI

Se vorbeste destul de mult in ultima vreme despre momentele incontestabil istorice pe care le traim (informatizare, explozie demografica, si crestere negativa cu proces de imbatranire a populatiei, caderi de regimuri totalitare si reasezare/largire de mari blocuri politico-economice cu tendinte de fuzionare ulterioara, diferite fenomene meteorologice de amploare etc.) cu referiri din ce in ce mai dese la faptul ca acestea ar marca sfarsitul umei mari ere istorice (marcata de personalitatea lui Isus Cristos si aflata sub semnul zodiacal al Pestilor) si intrarea in alta era, cea a Varsatorului, care ar trebui sa inceapa in jurul anului 2000. Aceasta intrare ar marca inceputul unei noi stari de fapt a carei esenta poate fi data de studierea valorilor intrinseci ale acestui semn zodiacal. Este unul de aer, patronat de planeta Uranus, fix, masculin-pozitiv, avand relatie directa cu stiintele parapsihologice, telepatia, astrologia, calatoriile interplanetare, cosmobiologia etc. S-ar putea spune asadar ca puterea, capacitatea de prezicere a viitorului, precum si ecloziunea, rabufnirea facultatilor telepatice si paranormale aflate in stare latenta sunt specifice acestei zodii: ,Iar in acele vremuri fiii vostri vor profeti' (Apocalipsa).

De altfel insasi planeta Uranus, descoperita de Herschel, este reprezentata simbolic printr-o antena de transmisie, redare cu totul premonitorie daca avem in vedere faptul ca pe vremea lui Herschel era foarte greu de imaginat orice fel de transmisie la distanta. Totodata, aceasta planeta, impreuna cu semnul zodiacal pe care-l patroneaza, reprezinta in astrologie undele si antena receptoare, noul si insolitul, neasteptatul, inventivul si transcendentalul.

Ca Era Varsatorului se apropie cu pasi repezi ne arata tot ceea ce se petrece actualmente pe planeta noastra: liberalismul, viata neprogramata, tendintele renovatoare, revenirea la lucrurile simple, la natura, la dragostea pura si spontana, nesupusa nici unei limitari sau cod, libera si volatila...toate acestea fiind tipic uraniene.

Sigur ca exista si exceptii si chiar manifestari opuse celor enuntate, practici ce nu fac onoare uranismului pur, ci manifesta fateta cea mai negativa si tendentioasa, preluand probabil toata gama de vibratii deviate si negative - droguri, obiceiuri si ritualuri aflate in terenul patologicului si frenopaticului, ce nu au nimic comun cu subtilele si superioarele emisiuni ale planetei Uranus.

¦i este foarte normal sa fie asa intrucat daca ne apropiem de zona de influente din vecinatatea Varsatorului incep sa se contureze aceste schimbari, care vor fi in scurt timp radicale si transcendentale., insotite poate de evenimente cataclismice, evenimente ce nu vor insemna totusi sfarsitul lumii, dar care ar putea totusi marca un Sfarsit al Timpurilor, sau cel putin al timpurilor sub notiunea cunoscuta actualmente. S-ar explica astfel de ce naturile mai sensibile, senzitive, ce prezinta dereglari neurotice, sunt primele care incep sa intre in consonanta cu vibratiile Noii Ere.

Ar putea oare surveni o apocalipsa?

Greu de spus. Ceea ce este cert este ca niciodata nu vom putea fi victimele unei catastrofe cosmice atata timp cat gradul nostru evolutiv nu o permite. Orice apocalipsa e o proiectie externa a haosului nostru interior, avand in vedere faptul ca omul e un microcosmos imens intr-un macrocosmos interrelationat.

Exista, normal, o sumedenie de preziceri care mai de care mai catastrofale: Piramida lui Kheops, Nostradamus, Muhlhias, Ramadis, tot felul de alti profeti si prezicatori coincid in stabilirea marelui protagonism al Omenirii actuale inaintea acestui sfarsit de Mileniu. Toti acestia cred ca apropierea datei marelui cataclism ar fi anuntata prin anumite semne - ,Cand activitatea Vezuviului si a vulcanului Mont Pelee se vor accentua, sa nu uitam nici Etna (Edgar Cayce); ,Cand femeile vor purta pantaloni si-si vor pieptana parul pe frunte ca o peruca, iar in picioare vor purta pantofi prin care pot sa vezi' (Muhlhias).

Toti indica o conceptie catastrofista, ceea ce motiveaza subconstient aparitia si inradacinarea unei autentice nevroze de anxietate a omenirii, care conduce spre un consumism compulsiv, o ,ardere' a etapelor, accelerare a maturizarii tinerilor etc.

Ce se va intampla oare? Verticalizare a axului Terrei datorita unui fenomen cosmic? Suntem inconjurati de nori in deriva, asteroizi si planetoizi: Hermes, Icarus, Vesta, Eros, asteroizi de care s-ar putea lovi o cometa aflata in trecere prin sistemul nostru solar si care ar putea fi azvarlita spre Pamant.

Conflict belic - bomba cu neutroni - invazie a zonelor suprapopulate? Dezghet la poli? Anul 2000 va coincide cu intrarea in Era Varsatorului prin precesiune echinoctiala, iar acest semn zodiacal este dintotdeauna reprezentat de apa.

Era varsatorului

In ceea ce nu au reusit insa sa se puna de acord toti acesti astrologi, profeti si prezicatori ai tuturor timpurilor este in ceea ce priveste inceputul Erei Varsatorului (chiar daca prezicatorii unui al treilea razboi mondial ce ar putea marca inceputul erei plaseaza macelul intr-un anotimp cald: , va domni intai neliniste generala, va urma o iarna scurta, iar natura va renaste la timp. Totul pare linistit insa sa nu credeti in pace.' - Hermann Kappelmann. ,Pe culmile muntilor mai gasesti zapada. Ploaie, lapovita, ninsoare si o vreme capricioasa de primavara. Spre toamna insa cand va domni pacea vor fi mai multi morti decat in ambele razboaie mondiale.' - Alois Irlmaier)

Referindu-se la precizia echinoctiala, cercetatorul Charles A. Jayne situeaza Era Varsatorului in anul 2170, semnaland totodata faptul ca in anul 2102 Polul Nord va fi directionat direct spre Steaua Polara.

Astrologul francez Hades situeaza aceasta intrare pe data de 20 ianuarie 1999 coincizand cu o conjunctie exacta intre Soare si Neptun, la 0 grade distanta de semnul Varsatorului.

Nostradamus in celebrele sale profetii, situeaza intrarea in semnul Varsatorului in luna octombrie a anului 1999.

Ramatis ne vorbeste de existenta unui astru intrus (un asteroid?, o cometa?) amintit si de Nostradamus in Centuriile sale, astru ce ar putea provoca variatii importante in pozitia axului terestru si anume o verticalizare a acestuia, prezisa pentru ,fatidicul an 1999, decisiv pentru omenire': ,Un astru mult timp cufundat in Intunecimi adanci, de culoarea fierului ruginit, va veni sa infrunte Luna, pe care o va rani cu o rana adanca si sangeroasa.' - Ramatis; , L'an mil neuf cents nonate neuf cents mois/Du ciel viendra un grand Roy d'Effrayeur/ Resusciter le gran Roy d'Angolmois/ Avant apres Mars regner per bon heurs' Nostradamus, Centuria 10/70 (,La sapte luni ale anului 1999 va veni din cer un Mare Rege al Spaimei pentru a-l invia pe marele Rege al Frantei. Inainte si dupa va avea loc un razboi [Marte] pentru salvarea Omenirii'.)

Inclusiv hieroglifele piramidei Kheops, din care si-a ,tras' Nostradamus grosul stiintei sale, sfarsesc in anul 2000.

Desigur ca toate aceste viziuni catastrofiste nu reprezinta un punct, sau niste puncte de vedere, ele nu trebuie evident luate, nici pe departe, ca litera de lege.

Daca insa este adevarat ca la fiecare sfarsit de mileniu exista un adevarat diluviu de predici catastrofiste, de ,vizionari' frustrati care apeleaza la propria apocalipsa proiectand-o asupra intregii Omeniri, trebuie totusi avut in vedere si faptul ca exista semnale care prezinta mai multa verosimilitudine, care merita mai mult respect si consideratie, acestea apartinand unor mari profeti ai tuturor timpurilor.

Din pacate, o mare parte a profetiilor incep sa se adevereasca abia atunci cand sunt pe cale de a se indeplini, datorita limbajului simbolic si complex folosit. Un limbaj arhetipic, neinteligibil, utilizat parca indinadins...

Ramatis crede ca va avea loc o verticalizare a axului Pamantului ce va atrage dupa sine consecinte dramatice asupra climei, ecologiei, ducand la incalzirea galopanta a polurilor si la modificari geofizice realmente importante, intr-o perioada de timp pe care o situeaza intre anii 1982 - 1992.

Exista de asemeni o veche prezicere araba care plaseaza sfarsitul lumii sau sfarsitul ,timpurilor', programate poate de aceeasi celula planetara a sistemului nostru solar, atunci cand Jupiter si Saturn se vor afla amandoua sub semnul Balantei. Aceasta se intampla intr-o era ciclico-planetara de caracter solar in care Terra a intrat in anul 1981si care va dura pana in anul 2016.

Tot in aceeasi directie se afla si prezicerile lui Joan Dixon, mare vizionara americana, care situeaza in 1981 aparitia publica a Anticristului la o varsta de 18 ani, presupunand data nasterii acestuia pentru ziua de 5 februarie 1962, in momentul existentei unei eclipse de soare si a unei supraaglomerari de planete in semnul Varsatorului.

La toate acestea trebuie adaugat faptul ca in anul 2000 vor avea loc nu mai mult de sapte eclipse, din care patru de soare si trei de luna. Pana atunci insa se vor produce evenimente interesante cum ar fi trecerile planetei Mercur in noiembrie 1999, precum indica si Nostradamus, care le considera momente cheie pentru Omenire... ,Dupa o eclipsa de soare va urma cea mai intunecoasa si tenebroasa vara care va fi existat vreodata de la Creatie (11 august 1999, la ora 10.28?);' ,... in octombrie 1999 se va produce o mare mutatie care va face ca Pamantul sa-si iasa din orbita' (Verticalizarea axului terestru?); ,un nou corp ceresc va aparea, va fi vazut cu ochiul liber si va face ca Luna sa apara de 7 ori mai mare, asemeni Soarelui si planetele vor aparea mai mari pentru ca-si vor schimba gradul inclinarii' (Nostradamus, Cent. 1-56 la 57).

Piramida Kheops pare si ea sa semnaleze ceva pentru acest fatidic 1999 si anume faptul ca va fi o perioada cu foarte multa apa, potoape, ce vor marca trecerea la Era Varsatorului. ¦i intr-adevar, daca stam sa ne gandim putin, aceasta zodie este reprezentata simbolic chiar printr-un fel de stropitoare prin care se varsa apa asupra Terrei.

Sfarsitul lumii sau ,sfarsitul timpurilor'?

Probabil, totusi, ca acest ,moment' nu va marca nici pe departe sfarsitul lumii, ci poate cel mult sfarsitul timpurilor programate.

Este posibil ca, poate insotit de vreun cataclism nimicitor, acest moment sa aduca o mutatie totala pentru omenire, care astfel ar pasi intr-o noua era de civilizatie superioara.

Este posibil totodata sa marcheze, o ecloziune, o activare, a glandelor pineale la om, glande ce reprezinta punctul telepatic.

Influentele cosmice asupra noastra sunt de netagaduit; traim intr-un univers plin de energii al carui secret consta tocmai in stiinta de a le putea domina, controla si canaliza astfel incat ciclurile si ritmurile sa fie in consonanta cu scopurile cele mai transcendentale.

Nu incape nici o indoiala ca ceva din toate acestea se intampla deja si ca intr-un anumit fel suntem pe punctul de a incepe o noua etapa, scotand la iveala ceea ce de sute de ani si chiar milenii s-a acumulat si a existat in noi in stare latenta, oculta, asteptand momentul oportun pentru a se putea manifesta. ,Dumnezeu doarme in piatra, rasufla in plante, se misca in animale si se trezeste la constiinta de Fiinta in Om' conform unei arhaice legi evolutive. Numai fiinta umana poseda forta si libera decizie care-i permit sa se libereze de pulsatiile cosmice - ,Astrii inslina dar nu obliga; induc dar nu determina'.

Studiul apocalipselor individuale, ce apar ca niste catastrofe microcosmice, duce la cel al marilor catastrofe universale, la schimbarile ciclice, la erele prin care trece Omenirea ca spirit grupal, la transformarile, mutatiile si metamorfozele necesare propriei evolutii. De aceea investigarea acestor fenomene duce la cunoasterea modului in care suntem supusi fortelor si pulsatiilor intraextraterestre, la participarea implicita in mostenirea cosmicointeratomica, la constientizarea proceselor noastre subconstiente, la trairea in concret si abstract, in cotidian si transcendental.

Este de netagaduit faptul ca Omenirea actuala se afla intr-un proces de mare mutatie psihologica, de catharsis la scara mondiala, de constanta actualizare a nelinistilor acumulate intr-o compulsie interna, uneori tensa, neurotica, chiar conflictiva si haotica.

Ca si cand o noua facultate interna ar rabufni dintr-o data, ca si cand o zona muta cerebrara ar vrea sa se puna in miscare pentru a gandi intr-o a patra dimensiune sau intr-un al optulea simt; ca si cand mediul ambient, programarea exterioara, conceptele si ideile traditionale ar fi depasite, caduce, epuizate de catre o noua putere mintala, mai actualizata inaintea anului 2000, putere mintala specifica Noii Ere a Varsatorului, supraomului, trezirii puterii premonitorii, telepatice etc., a unei Omeniri superioare.